Να που το γνωστό ρητό «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» επιβεβαιώνεται, αυτή τη φορά με τη συμβολή της μικρής αλλά λαμπερής μας Σίφνου. Ανάμεσα στα πολλά δυσάρεστα και αποθαρρυντικά που ακούμε και διαβάζουμε κάθε μέρα, ήρθε να προστεθεί και η δημοσιοποίηση των αρχικών αποτελεσμάτων της έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) για το 2014, σύμφωνα με τα οποία, η Ελλάδα κινδυνεύει να έχει τη θλιβερή πρωτιά στην κατά κεφαλήν κατανάλωση πλαστικής σακούλας στην ΕΕ.

Όμως ευτυχώς, σε ένα μικρό νησί των Δυτικών Κυκλάδων, οι κάτοικοι αποφάσισαννα προσφέρουν μια όαση Πολιτισμού που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα λαμπερό παράδειγμα που θα βοηθήσει να αναστραφεί τουλάχιστον η συγκεκριμένη απογοητευτική κατάσταση πρωτιάς στη ρύπανση μιας από τις ωραιότερες χώρες στον πλανήτη.
Στη Σίφνο, με πρωτοβουλία της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου που ξεκίνησε ήδη από τον Ιούλιο του 2015 και υποστηρίχθηκε από το σύνολο σχεδόν των συλλογικών φορέων του νησιού, στις 15 Απριλίου 2016, με την καθοριστική και ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών όλων των σχολείων, σηκώθηκε η σημαία του αγώνα για τη δραστική μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Ένας αγώνας δύσκολος και κοπιαστικός ενάντια σε μια κακή συνήθεια που είναι αντίθετη με την πολιτιστική μας κληρονομιά της καθαριότητας και της συνεχούς φροντίδας για τη προστασία του ευλογημένου τόπου που ζούμε και μας ζει. Ένας αγώνας να μην καταφρονήσουμε τον συμπολίτη μας που καθυστερεί να συμμετάσχει στη συλλογική προσπάθεια, ένας αγώνας να κάνουμε αυτό που καταλάβαμε κάποια στιγμή ότι είναι το σωστό και που θα χαρούμε πάρα πολύ αν βοηθήσει και την υπόλοιπη χώρα μας να νοιώσει ότι μπορούμε καλύτερα.
Διαβάστε περισσότερα :http://news.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.