Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η διεθνής ημερίδα με θέμα «Ενεργειακοί Συνεταιρισμοί – πώς μπορούν να προωθηθούν, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας» που διοργανώθηκε στη Σίφνο από τον Ενεργειακό και Αναπτυξιακό Συνεταιρισμό Σίφνου, στις 6 Σεπτεμβρίου, στο Ίδρυμα Πρόκου.

Η διοργάνωση της ημερίδας έγινε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Παραγωγής Ενέργειας από Ανανεώσιμες πηγές (RESCoop), το Δίκτυο Νέων για τη Βιώσιμη Ενέργεια (Sustainable Energy Youth Network), το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου.

 

Στην ημερίδα, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της Σίφνου αλλά και άλλων νησιών που βρίσκονταν στη Σίφνο στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» για τις δυνατότητες αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις προοπτικές που διανοίγονται για τις νησιωτικές κοινωνίες μέσω συλλογικών δράσεων, όπως είναι οι Ενεργειακοί Συνεταιρισμοί και παρουσιάστηκαν δράσεις, παραδείγματα και προτάσεις από ξένους και ελληνικούς φορείς.

 

 Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης επιβεβαίωσε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να συνεργαστεί στενά με τον Ενεργειακό & Αναπτυξιακό Συνεταιρισμού Σίφνου για την επίτευξη –μεταξύ άλλων- του κοινού στόχου, που είναι η ενεργειακή αυτονομία της Σίφνου από Α.Π.Ε. και η ανάδειξή της σε πράσινο νησί. 

 

Η ημερίδα έκλεισε με την ομιλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενεργειακού & Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Σίφνου κ. Απόστολου Δημόπουλου που παρουσιάζοντας τους στόχους και τις δράσεις Ενεργειακού Συνεταιρισμού διαπίστωσε τη σημαντική συμπαράσταση ελληνικών και ξένων φορέων στην υλοποίηση τους. Εξέφρασε τη πεποίθηση του ότι οι παραπάνω στόχοι που αποσκοπούν στη κοινωνικά υπεύθυνη εξέλιξη και ανάδειξη της Σίφνου καθώς και τη μακροχρόνια ευημερία της τοπικής κοινωνίας είναι απόλυτα εφικτοί και κάλεσε όλους τους κατοίκους και φίλους της Σίφνου αφού ενημερωθούν αναλυτικά, να γίνουν μέλη και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Ενεργειακό & Αναπτυξιακό Συνεταιρισμού Σίφνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.