Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2015

Info Day – Horizon 2020 – Ενημερωτική Ημερίδα για την Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020.
Περίληψη – Συμπεράσματα.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο “Ορίζοντας 2020” (Horizon 2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), μας προσκάλεσε σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Η Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για τον τομέα της Ενέργειας μέσω του προγράμματος “Ορίζοντας 2020”. Με το πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020”, που αποτελεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία κατά την περίοδο 2014-2020, η ΕΕ θα επενδύσει περαιτέρω στην Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Ενέργειας, υποστηρίζοντας σχετικές δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη στους τομείς της επιστήμης, της βιομηχανίας και των κοινωνικών προκλήσεων.

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασαν το πρόγραμμα “Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική ενέργεια” και τις νέες προκηρύξεις της διετίας 2016-17 στους διαφορετικούς πυλώνες του προγράμματος “Ορίζοντας 2020”. Οι Εθνικοί Εκπρόσωποι του προγράμματος παρουσίασαν τις θέσεις της Ελλάδας για τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς και στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα “Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική ενέργεια” του Ορίζοντα 2020. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης παρουσίασε τις δράσεις και υπηρεσίες του ως Εθνικό Σημείο Επαφής και μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas.

Την Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου εκπροσώπησαν, ο πρόεδρος Απόστολος Δημόπουλος και το μέλος Γιάννης Γκύλλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.