Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη που είχε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία από τη Σίφνο αποτελούμενη από το Δήμαρχο Ανδρέα Μπαμπούνη και τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου Απόστολο Δημόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, κάλεσε εκ νέου σε συνάντηση στο Υπουργείο, τους κυρίους Μπαμπούνη και Δημόπουλο τη Δευτέρα 25-1-2016.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι κυρίες Ειρήνη Σταυροπούλου, Διευθύντρια και Θεωδώρα Πατσάκα, Βοηθός Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διαχείρισης Νησιών του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς επίσης και οι κύριοι Δημήτρης Χρηστάκης και Δημήτρης Κατσαπρακάκης του Εργαστηρίου Αιολικής Ενέργειας του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, Τεχνικοί Σύμβουλοι του Ενεργειακού & Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Σίφνου.

Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος επανέλαβε τη διάθεση της Πολιτείας να ενισχύσει τις δράσεις αξιοποίησης των ΑΠΕ στα Ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα σε αυτά που δεν προβλέπεται η διασύνδεση τους με το κεντρικό δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας  και ακόμη περισσότερο όταν σε αυτές τις δράσεις εμπλέκονται κοινωνικές επιχειρήσεις όπως η Ενεργειακή Κοινότητα Σίφνου.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα νομοτεχνικά χαρακτηριστικά της σχεδιαζόμενης πρότασης της  Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου για την Ενεργειακή Αυτονομία της Σίφνου από ΑΠΕ,  δόθηκαν κάποιες κατευθύνσεις για τις μελέτες του έργου και παράλληλα ο κ. Βερροιόπουλος διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Σίφνου κ. Αντρέα Μπαμπούνη ότι θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.