Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη είχε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία από τη Σίφνο αποτελούμενη από το Δήμαρχο Ανδρέα Μπαμπούνη, τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου Απόστολο Δημόπουλο και τον Karel Derveaux, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών ΑΠΕ “REScoop.eu”.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε αναλυτικά το σχέδιο για την ενεργειακή αυτάρκεια της Σίφνου με συνδυασμό διαφορετικών μορφών ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, οι διαφωνίες της τοπικής κοινωνίας με το αντίστοιχο σχέδιο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων καθώς και τα νομικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με στόχο την δυνατότητα ανάπτυξης ΑΠΕ για το 100% των αναγκών του νησιού.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα με μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Υπουργού που υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει με προσοχή την πρόταση και θα εξετάσει τις δυνατότητες ανάπτυξής της. Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι είναι θετικό να εκδηλώνονται τοπικές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια, ειδικά στα μη διασυνδεδεμένα, με το ηπειρωτικό Σύστημα, νησιά της χώρας και μέσω των συνεργατών του αποφασίστηκε να συνεχιστεί η άμεση επικοινωνία μεταξύ του Υπουργείου, του Δήμου και της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.