Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενεργειακού και Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Σίφνου εκλέχτηκε στις 25 Ιανουαρίου και ήδη ανέλαβε καθήκοντα με σκοπό να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην υλοποίηση των αρχικών στόχων.

Στη Γενική Συνέλευση που προηγήθηκε των εκλογών, ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές προτάσεις τόσο από τα μέλη όσο και από την έρευνα και συλλογή στοιχείων που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβρη στη Σίφνο από τον εκπρόσωπο του προγράμματος RESCoop 20-20-20. Οι περισσότερες από 25 διαφορετικές δράσεις που προτάθηκαν ήταν σχετικές με την ενέργεια, τις καλλιέργειες, την αξιοποίηση πρώτων υλών, τα απορρίμματα, τις μετακινήσεις, τη μεταποίηση και την εκπαίδευση, μερικές ήταν περισσότερο και μερικές λιγότερο μελετημένες αλλά όλες ήταν προσανατολισμένες στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ή του κόστους ή των εξόδων, στην ανάπτυξη των τοπικών πλεονεκτημάτων και την επαναχρησιμοποίηση όλων από το νερό μέχρι τα απορρίμματα και από τα υπολείμματα του σφαγείου μέχρι την πυρήνα και το μαλλί των προβάτων.

Η συνέχεια σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το νέο Δ.Σ. έχει πολλή δουλειά. Έχει ευτυχώς και μεγάλη διαθεσιμότητα μελών που αναμένεται να ενεργοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανάμεσα στους πρώτους στόχους του Συνεταιρισμού, σύμφωνα με τα όσα καταγράφτηκαν και στη Γενική Συνέλευση θα είναι να φτάσει σε όλα τα σπίτια του νησιού και όλες τις οικογένειες για να ενημερώσει και να εμπνεύσει την ιδέα της αυτάρκειας και της αυτοοργάνωσης για όλο το νησί και όλους στο νησί.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή των Οργάνων του Συνεταιρισμού. Το Δ.Σ. και το Ε.Σ. του “Συνεταιρισμού Σίφνου”, με διετή θητεία, απαρτίζονται πλέον από τα εξής μέλη:

 Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ)
Πρόεδρος : Απόστολος Δημόπουλος
Αντιπρόεδρος : Μιχάλης Σούλης
Γραμματέας : Σοφία Κατζηλιέρη
Ταμίας : Ανδρέας Τρούλλος
Σύμβουλος : Ελένη Καλαμαρά
___________________
Αναπληρωματικά μέλη:

____________________
Απόστολος Διαμαντής
Γιώργος Κακάκης
Παναγιώτης Σεϊμανίδης
Χάρης Χρύσος
   
Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ)
Προϊστάμενος : Γιώργος Παπαπαύλου
Αναπλ. Προϊστάμενος : Γιώργος Ντοκόπουλος
Σύμβουλος : Σταύρος Κ. Καλογήρου
___________________
Αναπληρωματικά μέλη:

____________________
Αντώνης Κακάκης
Σταύρος Ν. Καλογήρου
   
Αντιπρόσωποι σε Οργανώσεις
Ανώτερου Βαθμού
Τακτικό Μέλος : Γιώργος Βενιός
Αναπληρ. μέλος : Ρόνια Αναστασιάδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.